Algoritme detecteert afwijkingen hartritme


Wetenschappers van Stanford University hebben een algoritme ontwikkeld dat hartritmestoornissen kan herkennen. Dat meldt de site Tweakers. De software is met name bruikbaar bij afwijkingen die niet goed zichtbaar zijn op een hartfilmpje. Normaal gesproken moet de patiënt dan wekenlang een mobiel apparaat dragen dat data verzamelt. Deze gegevens moeten vervolgens door een arts worden uitgelezen. De nieuwe software is in staat om direct 14 afwijkingen te herkennen. De gestelde diagnoses zouden bovendien net zo betrouwbaar zijn als die van een cardioloog.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).