Australië stimuleert elektrisch rijden


In het Australische Queensland wordt een 2 duizend kilometer lange weg voorzien van laadstations voor elektrische voertuigen. Dat schrijft The Guardian. Bij de 18 stations kunnen auto’s binnen een half uur worden opgeladen. In het eerste jaar na de opening is de stroom er gratis. De overheid wil zo het elektrisch rijden stimuleren. Momenteel rijden er in Queensland nog maar 700 elektrische voertuigen rond. Volgens een recente studie zou ruim de helft van de automobilisten in de provincie overwegen over te stappen op een dergelijke auto.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).