Brein van de vlieg in kaart gebracht


Wetenschappers hebben in kaart gebracht hoe het brein van vliegen in elkaar zit. Van iedere hersenkwab is nu bekend welke functie eraan gekoppeld is. Dat schrijft Trouw. Het vliegenbrein is zo groot als een maanzaadje en bevat meer dan 2000 gebieden, die elk ander gedrag aansturen. De onderzoekers stimuleerden deze gebieden afzonderlijk en registreerden de bewegingen. Volgens de wetenschappers kan het in kaart brengen van het vliegenbrein meer inzicht geven in de werking van de menselijke hersenen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).