Digitaal paspoort voor duurzame producten


De Nederlandse organisatie Fairfood gebruikt blockchaintechnologie om boeren een eerlijke prijs voor hun producten te garanderen. Dat schrijft Trouw. Volgens de campagneorganisatie zorgt de ondoorzichtigheid van handelsketens ervoor dat grote bedrijven in de voedingsindustrie de prijzen van voedsel bepalen. Kleine boeren zijn hier vaak de dupe van. Via blockchain, de techniek achter de bitcoin, kan betrouwbaar inzicht worden gegeven over de herkomst van producten en de prijs die de boer er voor kreeg. Consumenten kunnen in de winkel een QR-code scannen en deze informatie direct opvragen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).