Genen menselijk embryo aangepast


In de Verenigde Staten is voor het eerst technologie gebruikt om de genen van een menselijk embryo aan te passen. Dat meldt Reuters. Een experiment van de Ohio Health and Science University laat zien dat het mogelijk is op een veilige en efficiënte manier defecte genen te herstellen. Deze genen zijn verantwoordelijk voor erfelijke ziektes. In het onderzoek werd gebruik gemaakt van CRISPR, een nieuwe technologie die het mogelijk maakt ongewenste delen van het genoom weg te knippen. Binnen de wetenschap woedt een fel debat over de ethische gevolgen van deze technologie.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).