‘Groene muur’ tegen verwoestijning in Afrika


De groene muur die de verwoestijning van Noord-Afrika moet tegengaan begint vorm te krijgen. Dat meldt World’s Best News. De eerste plannen voor de muur stammen uit 2015. Hij bestaat uit een vijftien kilometer brede strook van bomen en planten, die loopt van Senegal in het westen tot Djibouti in het oosten. De strook is 8 duizend kilometer lang en loopt door 11 landen. De ambities van het project zijn hoog: de groene muur moet 20 miljoen mensen aan voedsel helpen en 250 miljoen ton CO2 opnemen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).