Groente langer houdbaar met mist


Aardbeien, druiven en bloemkool zijn langer houdbaar als ze worden beneveld met mist. Dat meldt het Algemeen Dagblad op basis van een studie van een Deense universiteit. Tijdens het onderzoek werd het effect van mist getest op groente en fruit. Hieruit bleek dat de producten soms tot wel 3 dagen langer vers bleven. Volgens de onderzoekers kan de ontdekking ervoor zorgen dat 25 tot 30 procent minder voeding weggegooid wordt. Deze maand biedt het Nieuws van de Vooruitgang meer inzicht in de Toekomst van ons Voedsel.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).