Honduras doet kindhuwelijk in de ban


Honduras heeft strenge wetgeving tegen kindhuwelijken aangenomen. Voortaan moeten inwoners van het Centraal-Amerikaanse land minimaal 18 jaar oud zijn om te mogen trouwen. Dat meldt Deutsche Welle. Kindhuwelijken vergroten de kans dat meisjes slachtoffer worden van seksueel en huiselijk geweld en op vroege leeftijd zwanger raken. De nieuwe wet in Honduras is vooruitstrevender dan die in veel EU-landen. Ook met toestemming van de ouders mogen Hondurese minderjarigen niet langer in het huwelijk treden.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).