Londense startup ontwikkelt waterloos toilet


Een Londense startup heeft een waterloos toilet ontwikkeld. Dat schrijft de site Positive News. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie hebben momenteel 2,4 miljard mensen geen toegang tot een sanitaire voorziening. Het waterloos toilet kan hiervoor een oplossing bieden. Het Loowatt-toilet deponeert de ontlasting in een biologisch afbreekbare zak onder de grond. Doordat er niet wordt doorgespoeld, worden liters water bespaard. Met de opgehaalde ontlasting wordt bovendien elektriciteit opgewekt. De toiletten zijn onder meer in gebruik in Madagascar.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).