Meelwormcake en gefrituurde sprinkhaan


Poolse wetenschappers experimenteren met het verwerken van insecten tot smakelijke voedingsmiddelen. Dat meldt Quartz. Door meelwormen in chocoladecake en gefrituurde sprinkhanen door de sla te doen, proberen de wetenschappers het eten van insecten een aantrekkelijker idee te maken. Dat is belangrijk omdat insecten het mogelijk maken om de wereldwijde voedselproductie in de komende 30 jaar te verdubbelen. De beestjes bevatten veel eiwitten en stoten minder broeikasgassen uit dan bijvoorbeeld koeien. Bovendien kunnen zij weggegooid eten omzetten in biomassa.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).