Moon Express wil eerste transportbedrijf zijn op maan


Het Amerikaanse bedrijf Moon Express denkt nog dit jaar een ruimtevaartuig op de maan te zetten. Dat meldt The New York Times. Tot nu toe is het alleen Amerika, Rusland en China nog gelukt om de maan te bereiken. Moon Express is een van de bedrijven die strijdt om de Google Lunar X-prijs. Wie als eerste private partij op de maan landt, ontvangt 20 miljoen dollar. Op termijn wil het bedrijf vracht naar de maan brengen voor NASA en commerciële partijen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).