Nanorobot doet borstcrawl in bloedbaan


Wetenschappers van de Chinese Harbin-universiteit hebben een nanorobot ontwikkeld om medicijnen via de bloedbaan naar de juiste plek in het lichaam te brengen. Dat schrijft de site Bright. Het robotje is vijf micrometer groot en heeft twee magnetische armen. Daarmee kan hij zich voortbewegen op een manier die lijkt op de borstcrawl van zwemmers. Het prototype is gemaakt van tin en daardoor niet door het lichaam worden afgebroken. De ontwikkelaars verwachten dat het nog zo’n tien jaar kan duren voordat de robot daadwerkelijk inzetbaar is.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).