Piek in nee-registraties donors zet niet door


De piek in het aantal nee-registraties in het donorregister heeft niet doorgezet. Dat schrijft Trouw. Vorig jaar september werd de nieuwe donorwet aangenomen door de Tweede Kamer om het tekort aan orgaandonoren tegen te gaan. De wet regelt dat iemand als donor geregistreerd wordt als er na meerdere oproepen niet zelf een keuze is gemaakt. Vlak na het aannemen van de wet gaven veel mensen aan hun organen niet beschikbaar te willen stellen. Uit nieuwe cijfers blijkt dat het aantal nieuwe nee-registraties in december weer was afgenomen. De wet moet nog worden goedgekeurd door de Eerste Kamer.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).