Robotharnas laat verlamde mensen lopen


Onderzoekers van de TU Delft hebben een robotharnas ontwikkeld dat verlamde mensen in staat stelt weer te lopen. Dat meldt de Nationale Zorggids. Het harnas is een hulpmiddel voor mensen die verlamd zijn geraakt door ruggengraatletsel of een hersenaandoening. Op het moment wordt bij het revalideren meestal gebruik gemaakt van een tuigje, maar dat belemmert de patiënt bij bepaalde bewegingen. Inmiddels is het harnas getest op 30 patiënten, die soms al na een uur oefenen duidelijke vooruitgang boekten in balans en coördinatie.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).