Snellere diagnose prostaatkanker


Het Radboudumc in Nijmegen heeft een nieuwe en snellere manier gevonden om vast te stellen of iemand prostaatkanker heeft. Dat meldt de Nationale Zorggids. Tot op heden was in alle gevallen een biopsie nodig, waarbij stukjes weefsel met een naald uit de prostaat worden afgenomen. Dit is geen prettige ingreep. Met de nieuwe methode wordt het weefsel beoordeeld met behulp van een MRI-scan. Dit maakt een biopsie in de helft van de gevallen overbodig. Voorheen moest soms maanden op de uitslag worden gewacht. Die periode is nu teruggebracht tot maximaal twee weken.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).