China verstuurt onbreekbare kwantumcode


China is er als eerste land ter wereld in geslaagd een onbreekbare kwantumcode te versturen. Dat meldt Reuters. De code is vanaf een satelliet naar de aarde verzonden. Dankzij de kwantumtechniek zou iedere poging dit signaal onderweg te onderscheppen leiden tot het vernietigen van alle verzonden data. Volgens het hoofd van het onderzoeksteam is het met de techniek mogelijk om op 100 procent veilige wijze gegevens te versturen of een telefoongesprek te voeren.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).