Chips van kwallen


Een Deense wetenschapper maakt krokante snacks van kwallen uit de oceaan. Dat meldt NPR. Klimaatverandering lijkt te zorgen voor een toename van het aantal kwallen. Op termijn zou dit het ecologisch evenwicht kunnen verstoren. De Deense wetenschapper Thorborg Pedersen lost de kwallen op in ethanol en plaatst ze vervolgens in de koelkast. Als de kwallen vervolgens weer op kamertemperatuur worden gebracht, blijft alleen een krokante schijf over. Pedersen werkt nu samen met een chefkok om het gerecht verder te ontwikkelen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).