Gewichtstoename menopauze mogelijk verklaard door hormoon


Een enkel hormoon is mogelijk verantwoordelijk voor gewichtstoename tijdens de menopauze. Dat schrijft The New York Times. Vrouwen van middelbare leeftijd krijgen vaak te maken met plotselinge gewichtstoename. Om de oorzaak van dit verschijnsel te achterhalen zijn experimenten uitgevoerd op muizen. Hieruit bleek dat het onderdrukken van een bepaald hormoon de gewichtstoename kan voorkomen. De onderzoekers willen nu een experiment opzetten om te ontdekken of de hormoon-blocker hetzelfde effect heeft bij mensen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).