Immuuntherapie tegen diabetes veilig


Britse wetenschappers ontwikkelen een immuuntherapie voor diabetes type 1. Dat meldt de BBC. Diabetes type 1 is een auto-immuunziekte waardoor het lichaam de bloedsuikerspiegel niet op peil kan houden. Nu moeten patiënten zich nog dagelijks injecteren met insuline. De nieuwe therapie moet de progressie van de ziekte afremmen. Inmiddels is de behandeling getest op 27 patiënten, die geen schadelijke bijwerkingen ervaarden. Verder onderzoek moet duidelijk maken of de therapie in de toekomst daadwerkelijk kan worden ingezet.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).