Nieuwe antibiotica werkt mogelijk tegen gonorroe


Een nieuw type antibiotica biedt mogelijkheden voor een effectieve behandeling van de ziekte gonorroe. Dat meldt The Guardian. Gonorroe kan zorgen voor onvruchtbaarheid. Wereldwijd zijn bijna 80 miljoen mensen besmet en de infectie wordt in hoog tempo resistent tegen bestaande medicijnen. Uit onderzoek van het Imperial College of London blijkt het antibioticum closthioamide de bacterie die de ziekte veroorzaakt effectief te bestrijden. Meer onderzoek is nodig om te bepalen of het middel kan worden gebruikt om patiënten te behandelen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).