Nieuwe bloedtest spoort kanker op


Een nieuwe bloedtest is in staat bepaalde vormen van kanker in een vroeg stadium op te sporen. Dat meldt The South China Morning Post. Het gaat om vormen van kanker die worden veroorzaakt door het zogenaamde Epstein-Barr-virus. De aanwezigheid van dit virus kan met de bestaande methoden pas in een laat stadium worden vastgesteld. De nieuwe test onderzoekt plasma in het bloed, waardoor DNA van het virus kan worden waargenomen. Hierdoor is het mogelijk om de diagnose in een vroeg stadium te stellen, waardoor de levensverwachting van patiënten flink kan toenemen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).