Zuinige benzinemotor met compressieontsteking

MAZDA NORTH AMERICAN OPERATIONS LOGO
© MAZDA NORTH AMERICAN OPERATIONS LOGO

Autofabrikant Mazda heeft als eerste ter wereld een benzinemotor ontwikkeld die werkt met compressieontsteking. Dat meldt Reuters. Dit type motor steekt de brandstof aan met compressie, waardoor bougies overbodig zijn. Hierdoor is de motor veel efficiënter. De techniek was al beschikbaar in auto’s die rijden op diesel, maar kon nog niet worden toegepast in combinatie met benzine. Veel grote autofabrikanten werken al decennia aan een benzinemotor met compressieontsteking. Dankzij de innovatie is de motor 20 tot 30 procent zuiniger.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).