Beker voor Parkinson patiënten


Een student van de Rhode Island School of Design heeft een beker ontworpen voor mensen met Parkinson of artritis. Dat meldt de site Quartz. Mensen met deze aandoeningen hebben last van trillende handen en minder kracht in hun armen. De verzwaarde bodem van de zogenoemde Ability Cup zorgt voor meer stabiliteit, terwijl het taps toelopende middendeel meer grip geeft. De rubberen bodem voorkomt dat de beker breekt in het geval hij toch valt. De student wil met zijn ontwerp dagelijkse handelingen voor patiënten vergemakkelijken.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).