Duitse wapenfabrikant stopt verkoop wapens oorlogsgebieden


De Duitse wapenfabrikant Heckler & Koch gaat voorwaarden stellen aan de landen waaraan het wapens verkoopt. Dat schrijft de site Haaretz Daily. Het gebruik van de wapens van het bedrijf heeft naar schatting 2 miljoen mensen het leven gekost. Nu heeft de fabrikant beloofd niet langer te verkopen aan oorlogsgebieden en landen die niet voldoen aan standaarden op het gebied van democratie en corruptie. Volgens Heckler & Koch geldt dit voor verschillende Afrikaanse landen, maar ook voor bijvoorbeeld Israël en Saudi Arabië. De Duitse anti-wapenactivist Jurgen Grässlin noemt het besluit ‘uniek in de wereld’.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).