Echolocatie helpt blinden te navigeren


Een blinde Amerikaan heeft zich aangeleerd hoe hij de weg kan vinden met behulp van echolocatie. Door regelmatig met zijn tong te klikken en te luisteren naar de echo van dit geluid kan Daniel Kish probleemloos navigeren. Deze techniek is vergelijkbaar met de manier waarop vleermuizen en walvissen de weerkaatsing van geluid gebruiken. Volgens Trouw beheersen enkele duizenden mensen echolocatie. Tijdens een Brits onderzoek bleken proefpersonen met behulp van tongklikken in staat om voorwerpen te onderscheiden die vlak naast elkaar stonden.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).