Energieopslag in vuursteen


Wetenschappers van het Massachusetts Institute of Technology onderzoeken de potentie van vuursteen en keisteen als goedkope vorm van energieopslag. Dat schrijft DuurzaamBedrijfsleven. De energie wordt omgezet in warmte die voor langere tijd in de stenen kan worden opgeslagen. Deze hitte kan weer worden gebruikt in verschillende industriële processen. De opslagmethode kan een rol spelen in de energietransitie, omdat overtollige groene stroom op deze manier niet verloren hoeft te gaan. Volgens het hoofd van het onderzoeksteam is de methode 90 procent goedkoper dan energieopslag in een batterij. Op termijn hopen de onderzoekers een manier te vinden om de opgeslagen warmte via generatoren weer om te zetten in stroom.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).