Nepnieuws-les in Zweden


Zweedse scholieren krijgen les in het herkennen van nepnieuws. Volgens de Volkskrant lijkt het Scandinavische land meer dan andere landen te worden bestookt door nepnieuws. Dit zou een reactie zijn op het ruimhartige immigratiebeleid en leidt tot zorgen over het wereldbeeld dat jongeren krijgen aangepraat. Ruim 11 duizend middelbare scholieren doen deze maand mee aan een experiment tegen nepnieuws van de universiteit van Uppsala. In een proefles moeten de leerlingen ieder een nieuwsbericht analyseren. Eerder besloot de Zweedse regering al dat nepnieuwsles vanaf volgend jaar vast onderdeel moet worden op basisscholen en in het voortgezet onderwijs.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).