Stockfotosite bant gefotoshopte beelden


De stockfoto-site Getty Images haalt alle foto’s waarop modellen door bewerking dunner of langer zijn gemaakt van de website. Het bedrijf stelt met accurate en authentieke representaties een verschil te willen maken in de beeldvorming. Volgens De Morgen sluit de maatregel aan op nieuwe Franse wetgeving. In Frankrijk is figuur-corrigerend fotoshoppen bij commerciële foto’s alleen nog toegestaan als dit expliciet wordt vermeld. Op deze manier hoopt de regering het aantal anorexiapatiënten terug te dringen. Lees meer.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).