Vliegveld Hongkong zet AI in voor trolleyvoorraad


Nooit meer wachten op een bagagetrolley. Het vliegveld van Hongkong maakt het mogelijk door kunstmatige intelligentie in te zetten, schrijft The South China Morning Post. Op het vliegveld van Hongkong zijn 13 duizend bagagetrolleys aanwezig, die evenwichtig over de luchthaven verdeeld moeten zijn. Het systeem analyseert videobeelden om het aantal beschikbare trolleys op elk punt in te schatten. Zodra dit onder de 50 komt, wordt via een smartphone-app een bericht gestuurd naar zogeheten trolleymanagers in de hal. Zij vullen de voorraad vervolgens aan.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).