Vredestein maakt fietsband van paardenbloem


De Nederlandse bandenfabrikant Vredestein heeft een fietsband ontwikkeld op basis van Russische paardenbloemen. Dat schrijft IPS. Natuurrubber wordt gewonnen uit de rubberboom. 70 procent van de wereldwijde productie ervan wordt gebruikt voor banden. Vanwege de dreigende rubberschaarste werkt de EU al enige tijd aan een productieketen voor rubber uit de Russische paardenbloem. Vredestein heeft nu als eerste een prototype gepresenteerd van een racefietsband op basis van lokaal gekweekte paardenbloemen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).