Amerikaanse steden veranderen Columbusdag in Inheemse Volkerendag


Vier Amerikaanse steden veranderen de nationale feestdag Columbusdag in Inheemse Volkerendag. Het gaat om Austin, Salt Lake City, San Luis en Los Angeles. Dat meldt Al Jazeera. Sinds begin jaren ‘90 kiezen steeds meer steden, staten en universiteiten voor een andere invulling van de dag. Op Columbusdag wordt gevierd dat Christoffel Columbus Amerika ontdekte, maar hij wordt steeds minder als een historische held gezien. Volgens Native Americans maakten zijn mannen zich schuldig aan moord, plundering en verkrachting. Zij pleiten al sinds de jaren ‘70 voor een feestdag waarop de geschiedenis en cultuur van inheemse volkeren worden gevierd.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).