Bericht van Hans Schönfeld: ‘Rooms Katholieke kerk’


De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30 uur: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Vandaag Hans Schönfeld, onze insider bij de Nederlandse politie.

Toen Paus Franciscus de Duitse Paus Benedictus opvolgde ontstond er bij vele mensen, ook bij mij, hoop op een meer ontspannen en moderne Rooms Katholieke kerk. Zijn keuze voor de eenvoud en de verschoppelingen op de wereld vormde de basis van die hoopvolle verwachting. Maar nu Franciscus 4 jaar Paus is, moet ik bekennen dat ik die goede hoop begin te verliezen. De ene idiotie volgt de andere op.

Sommige mensen hebben last van Gluten intolerantie, dat is een auto-immuunziekte waarbij je eigen witte bloedlichaampjes de gluten beschouwen als schadelijk en ze gaan aanvallen. Nu bestaan er glutenvrije hosties, maar het Vaticaan heeft alle bisschoppen er per brief op gewezen dat deze glutenvrije hosties verboden zijn. Hosties moeten ongedesemd zijn en uit zuiver tarwemeel bestaan; en daartegen kunnen dus een flink aantal mensen niet.

Een normaal denkend mens vraagt zich dan toch af of ze daar in Rome niet een beetje van lotje getikt zijn. Helemaal wanneer je bedenkt dat een hostie die gemaakt is van genetisch gemodificeerd materiaal door de Rooms Katholieke kerk weer wel is toegestaan. Een kerk die dit soort idiotie blijft verkondigen verdient het dat de gelovigen zich afkeren; om in hostie termen te blijven is het dan gewoonweg een koekje van eigen deeg.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).