Boeren in Mali gaan woestijnvorming tegen


Boeren in Mali weten met succes woestijnvorming tegen te gaan. Dat meldt Deutsche Welle. Woestijnvorming zorgt voor verlies van veel landbouwgrond en is een groot probleem in het Afrikaanse land. Om dit probleem aan te pakken werken boeren in het dorp Koundou nu samen met een hulporganisatie. Zo leggen zij aan de randen van de woestijn barrières van stro aan, om zand tegen te houden. Ook planten ze struiken en bomen die verder verlies van vruchtbare grond tegengaan.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).