Eerste ‘Seabin’ in haven Portsmouth


Het Verenigd Koninkrijk krijgt zijn eerste zogeheten ‘Seabin’, waarmee afval uit de oceaan wordt gefilterd. Dat schrijft de site Engadget. Het apparaat is in staat om vervuiling op te zuigen en zo de waterkwaliteit te verbeteren. Naast grote hoeveelheden plastic wordt ook olie en andere afval opgezogen, zonder dat vissen daarbij in gevaar komen. De eerste Seabin is nu geplaatst in de haven van Portsmouth. Een aantal andere havens voert nog tests uit met het apparaat, waaronder die van het Finse Helsinki en die van de plaats Adriano op Mallorca.

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).