Eritrese vluchtelingen putten moed uit wielrennen


Een club Eritreeërs haalt inspiratie uit wielrennen. Dat meldt Deutsche Welle. De leden van het Refugee Cycling Team verlieten hun thuisland om de erbarmelijke omstandigheden in het leger te ontvluchten. Nu leven zij in buurland Ethiopië waar zij niet mogen werken en moeten rondkomen van het geld dat familie en vrienden opsturen. Het fietsen helpt de mannen om de moed erin te houden. De vele trainingen werpen inmiddels hun vruchten af. Zo domineerden zij op het kampioenschap van Addis Ababa.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).