‘Filmmakers en dierenactivisten moeten meer samenwerken’


Filmmakers en dierenactivisten moeten vaker samenwerken om milieuproblematiek onder de aandacht te brengen – dat stellen Britse onderzoekers. Volgens hen moet vaker gebruik worden gemaakt van het zogenaamde ‘Hollywood Effect’ – waarbij voorwerpen of thema’s meer belangstelling krijgen doordat beroemdheden er aandacht aan besteden. Door in films issues als bedreigde diersoorten aan te stippen, kan de bewustwording en actiebereidheid toenemen. Al eerder gebeurde dit bijvoorbeeld bij de animatiefilm Bambi. Volgens de Lancaster University kwam de jacht na deze film in een kritisch daglicht te staan.

Lees meer via Deutsche Welle.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).