Geen ontlasting meer op Brits spoor


Britse ministers en spoorbazen hebben afgesproken het direct op het spoor legen van wc’s uit te bannen. Dat meldt The Guardian. Hoewel ontlasting op sommige plekken zou zorgen voor de groei van tomatenplantjes tussen de rails, zijn veel partijen waaronder vervoersbond RMT slecht te spreken over het vervuilde spoor. De inzet van moderne treinen met opslagtanks heeft de hoeveelheid poep en plas tussen de rails de laatste jaren al flink teruggebracht. Nog steeds rijden er echter 500 treinstellen rond met wc’s die hun inhoud wel op het spoor dumpen. Deze moeten voor het eind van het decennium ook van opslagtanks worden voorzien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).