Griekenland versoepelt wetgeving voor aanpassen geslachtsregistratie


Grieken kunnen vanaf nu hun geslachtsregistratie op officiële documenten wijzigen, zonder dat hiervoor een psychologische test en sterilisatie zijn vereist. In het Griekse parlement is onlangs een wet aangenomen die dit mogelijk maakt. Volgens The Guardian werd de stemming voorafgegaan door een fel debat. Met name de Griekse Orthodoxe Kerk is fel tegenstander van de nieuwe regels. Voorheen waren een psychologische test en sterilisatie vereist om de geslachtsregistratie op bijvoorbeeld een paspoort aan te kunnen passen. Mensenrechtenactivisten zijn tevreden over de aangepaste wetgeving.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).