Hiphop helpt Colombiaanse probleemjongeren


Rapworkshops om de spiraal van drugs, criminaliteit en geweld te doorbreken – de Colombiaanse ngo Familia Ayara gebruikt de hiphopcultuur om de levens van kwetsbare jongeren een positieve wending te geven. Dat schrijft Het Parool. Met rap en graffiti leren de jongeren zich uit te drukken over maatschappelijke thema’s als respect, gelijkheid en autonomie. Door te breakdancen krijgen ze meer zelfvertrouwen en structuur. Volgens de oprichter van Familia Ayara is hiphop niet alleen kunst, maar ook een katalysator voor sociale verandering. De Colombiaanse overheid huurt de organisatie onder andere in voor programma’s in jeugdgevangenissen en buurten met veel armoede en geweld.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).