Indiase vrouw wil taboe op anticonceptiemiddelen doorbreken


De Indiase Nirma Devi wil het taboe op het gebruik van anticonceptiemiddelen doorbreken. Volgens de BBC is het voor vrouwen in de deelstaat Bihar vrijwel onmogelijk om aan voorbehoedsmiddelen te komen, of het gebruik hiervan met de partner te bespreken. Mede hierdoor is het gemiddelde aantal kinderen dat vrouwen in de deelstaat krijgen, het hoogste in heel India. Nirma Devi hoopt hier verandering in te brengen. Met een groep van 20 vrouwen bezoekt ze naburige dorpen om voorlichting te geven over anticonceptie.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).