Jurk van gerecyclede tampons


Een jurk gemaakt van afgekeurde tampons. Niets is te gek tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week. De tamponjurk is gemaakt door ontwerpster Judith van Vliet die vooral consumenten bewust wil maken van duurzame mode. De stof van de jurk is ontwikkeld door afgekeurde tampons te vervezelen en tot garen te spinnen. Tijdens het evenement staan ruim 400 modewinkels in Nederland in het teken van circulariteit. Ook andere bekende ontwerpers maakte voor de gelegenheid outfits van gerecyclede materialen. Zo ontwierp Hans Ubbink een jurk van Nespresso coffee cups en maakte Monique Collignon in haar designs gebruik van plastic flessen. Lees meer over de Dutch Sustainable Fashion Week in de Sublime To Go Cultuuragenda.

Judith van Vliet over haar ontwerp tijdens de opening van DSFW: ‘Talking Trash’

DSFW_lowres_BHF-2490_preview

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).