Meer informatie uit vingerafdruk


Een vingerafdruk onthult meer dan enkel iemands identiteit. Een technologie die veel meer informatie kan achterhalen, zou op korte termijn als bewijsvoering bij rechtszaken kunnen dienen. Dat schrijft de BBC. Met de techniek kunnen sporen van verschillende substanties uit een vingerafdruk worden gehaald. Zo kan bijvoorbeeld worden afgelezen of iemand drugs heeft gebruikt. Ook geeft het duidelijkheid of de vingerafdruk van een man of vrouw is, en of eventuele bloedsporen op de afdruk afkomstig zijn van een mens of een dier. De afgelopen jaren hebben wetenschappers samen met de politie van West Yorkshire onderzocht hoe de techniek kan worden ingezet bij het voorkomen en opsporen van misdrijven.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).