Nederlandse consument besteedt meer aan duurzaam voedsel


Nederlandse consumenten besteedden in 2016 ruim een kwart meer aan duurzaam voedsel dan in het jaar ervoor. Dat meldt DuurzaamBedrijfsleven op basis van de jaarlijkse Monitor Duurzaam Voedsel. Duurzame voeding werd vooral in de supermarkt, in de foodservice en in speciaalzaken gekocht. Bij verkooppunten onderweg – in het vliegtuig, de trein en auto – was sprake van de grootste procentuele toename. In totaal werd vorig jaar voor 3,8 miljard euro aan duurzame voeding, zo’n 10 procent van de totale voedselbestedingen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).