Saoedi-Arabië investeert fors om afhankelijkheid olie te beperken


Saoedi-Arabië neemt maatregelen om de afhankelijkheid van de olie-industrie te beperken. Dat schrijft De Morgen. Sinds de ineenstorting van de olieprijzen kampt het land met een fors begrotingstekort. Door te investeren in diverse sectoren hoopt Saoedi-Arabië nu de economie diverser te maken. Zo wil prins Mohammed bin Salman een nieuwe stad bouwen aan de Rode Zee die zich vooral zal richten op economische sectoren als biotechnologie, media en voeding. Het project kost in totaal zo’n 425 miljard euro. De eerste fase zal naar verwachting in 2025 klaar zijn.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).