Ademtest kan malaria aantonen


Amerikaanse wetenschappers hebben een apparaat ontwikkeld dat met behulp van een ademtest malaria kan vaststellen. Dat meldt de BBC. Nu wordt malaria nog vaak met bloedtesten opgespoord, maar deze methode is duur en vereist specifieke kennis. De ademtest zou daarom uitkomst kunnen bieden voor bijvoorbeeld mensen die leven in afgelegen gebieden. Een prototype is inmiddels met succes getest, maar het apparaat moet verder worden ontwikkeld om het op grote schaal in te kunnen zetten.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).