Algoritme herkent kunstvervalsing


Een algoritme kan bepalen of een schilderij vervalst is. Dat schrijft de site Bright. Wetenschappers verzamelden 80 duizend penseelstreken van bekende kunstenaars als Picasso en Matisse. Met behulp van kunstmatige intelligentie werd vervolgens een algoritme ontwikkeld. Door specifieke kenmerken van de penseelstreek te analyseren, als de vorm en de dikte, kan het algoritme minuscule verschillen herkennen die het menselijk oog niet kan waarnemen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).