Amsterdam ‘plant’ CityTrees


Acht zogenoemde CityTrees moeten de luchtkwaliteit in de Amsterdamse Valkenburgerstraat verbeteren. Dat meldt DuurzaamBedrijfsleven. CityTrees zijn grote panelen met biotechfilters gemaakt van een soort mos. Dit absorbeert fijnstof, stikstofoxiden en CO2-equivalenten. De zuiverende werking van één paneel zou overeenkomen met die van 275 natuurlijke bomen. Geïntegreerde Internet of Things-technologie zorgt voor real-time prestatie- en statusinformatie. Deze is voor iedereen op te vragen via een QR-code.

Lees meer via amsterdam.nl.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).