App maakt inwoners Hongkong bewust van hun energieverbruik


Een nieuwe app maakt inwoners van Hongkong bewust van hun energiegebruik. Dat meldt Deutsche Welle. Met de app wil duurzaamheidsorganisatie Friends of the Earth 28 duizend huishoudens uitdagen om jaarlijks tien procent minder elektriciteit te verbruiken. Consumenten kunnen met de app hun verbruik bijhouden en zien hoeveel bomen er geplant zouden moeten worden om de door hun veroorzaakte CO2-uitstoot te compenseren. Gebruikers die hun energieconsumptie weten terug te dringen worden beloond met punten die in te wisselen zijn tegen bijvoorbeeld ledlampen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).