Belgische apothekers mogen zelf medicijnen maken


Belgische apothekers mogen binnenkort zelf medicijnen maken voor de behandeling van een tiental zeldzame ziektes. Dat schrijft Knack. Medicijnen voor aandoeningen als aardbeienziekte zijn vaak eenvoudig te maken omdat ze bestaan uit enkele goedkope grondstoffen. Toch rekent de farmaceutische industrie vaak hoge prijzen voor de geneesmiddelen. Door medicijnen zelf te maken zou de kostprijs soms wel tien keer zo laag kunnen uitvallen. Critici vrezen dat de kwaliteitscontrole op deze manier beperkter is.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).