Bril helpt blinden bij lezen emoties


Een student van de Eindhovense Design Academie heeft een methode ontwikkeld die blinden helpt om de lichaamstaal van hun gesprekspartner te analyseren. Dat meldt de site Bright. Voor blinden en slechtzienden is het lastig om te begrijpen wat iemand bedoelt, omdat zij de lichaamstaal van anderen niet kunnen waarnemen. De methode van Simon Dogger maakt gebruik van een bril met een ingebouwde camera. Deze registreert bijvoorbeeld een opgetrokken wenkbrauw of een bedachtzaam lachje. De beelden worden vervolgens door een app geanalyseerd, waarna de gebruiker via trillingen doorkrijgt of iemand bijvoorbeeld blij of boos is.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).